Sdružení dobrovolných hasičů a jeho význam pro bezpečnost a rozvoj obce Mladějov na Moravě - Kseňáková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářské práce je deskriptivní a zároveň exploratorní, jednopřípadovou a nesrovnávací případovou studií, která odpovídá na výzkumnou otázku: "Jak velký význam má sbor dobrovolných hasičů pro bezpečnost a rozvoj v obci Mladějov na Moravě?" Analýza byla zaměřena na význam občanských organizací v obci, primárně za období 2014-2020. Data poskytla kronika sboru dobrovolných hasičů Mladějov na Moravě. Údaje byly zjištěny ve spolupráci se zaměstnanci Obecního úřadu Mladějov na Moravě. Zhruba polovina obyvatel obce o 446 obyvatelích je organizována celkem v pěti spolcích, kde největší význam pro bezpečnost, tak i rozvoj má sbor dobrovolných hasičů Mladějov na Moravě.
The Association of Volunteer Firefighters and its Importance for the Safety and Development of the Municipality of Mladejov na Morave
Keywords: bezpečnost; dobrovolnictví; dobrovolník; požární ochrana; rozvoj; safety; volunteering; volunteer; fire protection; development