Vliv dopravy na životní prostředí - Aschenbrennerová, Klára (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na to, jaký vliv na životní prostředí má doprava a jaký je předpokládaný vývoj při využití obnovitelných paliv. Převážně se věnuje produkci emisí plynoucích z dopravy s orientací na oxid uhličitý. Zároveň se zabývá problematikou biopaliv, coby příměsi tradičních pohonných hmot.
Influence of transportation on the environment
Keywords: Doprava; Životní prostředí; oxid uhličitý; skleníkový efekt; biopaliva; Transportation; Environment; carbon dioxide; greenhouse effect; biofuels