Hodnocení životního cyklu technologií pro konečné zpracování odpadních textilních materiálů - Zídková, Petra (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na zmapování současného stavu nakládání s odpadním textilem, jeho případné další zpracování v České republice a posouzení dopadů na životní prostředí. Teoretická část práce se zabývá tématem udržitelnosti v textilním průmyslu, textilním odpadem z hlediska legislativy a hodnocením dopadů na životní prostření metodou LCA. Část experimentální se zabývá sběrem a hodnocením dat s ohledem na používané technologie z oblasti nakládání s textilními odpady pomocí metody LCA a interpretací zjištěných výsledků.
Life cycle assessment of technologies for the final processing of waste textile materials
Keywords: textilní odpad; nakládání s textilními odpady; recyklace; životní prostředí; udržitelnost; oběhové hospodářství; hodnocení životního cyklu; textile waste; textile waste management; recycling; environment; sustainability; circular economy; life cycle assessment