Kariéra žen v současné české společnosti. - Hamříková, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá kariérou žen v současné české společnosti. Je zaměřena na ženy s kariérou, které se uplatnily v různých společnostech a na mladé ženy, jež se teprve rozhodují, zda se ve svém životě budou věnovat kariérnímu životu. Práce se také dotýká otázky, jak se daří ženám s kariérou skloubit osobní (rodinný) a pracovní život a jak dnešní mladé ženy vnímají mýtus, že ženy patří především do domácnosti.
Career of Women in the Current Czech Society.
Keywords: kariéra; ženy; mýtus; mladé ženy; rodina; společnost; práce; career; women; myth; young women; family; society; work