Psychologie terorismu dle Talal Asada - Kopecký, Tobiáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je věnována zkoumání toho, jaké jsou psychologické a kulturní faktory, které mohou vést k teroristickým činům v kontextu války i mimo něj. Dále práce zkoumá, jak jsou tyto faktory interpretovány skrze teorie Talala Asada. Práce se zaobírá tím, jaký mají vliv tyto faktory na konstrukci a dekonstrukci teroristických narativů v rámci válečných konfliktů a jak se tyto narativy liší v závislosti na kulturním a politickém kontextu.
Psychology of terorism by Talal Asad
Keywords: terorismus; válka; armáda; atentát; islámský stát; terorism; war; army; assassination; islamic state