Migrace a migrační politika Evropské unie - Havlíková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou migrace v rámci Evropské unie. Věnuje se jednotlivým migračním teoriím, migrační politice, a především současné uprchlické krizi. Praktická část bakalářské práce zohledňuje hlavní migrační tendence obyvatel ze třetích zemí, uvádí důvody migrace, analyzuje hlavní ukazatele a dopady migrace na členské státy EU a také se dále zaměřuje na očekávaný budoucí vývoj.
Migration and Migration Policy of the European Union
Keywords: Evropská unie; migrace; migrační krize; migrační politika; migrační teorie; European Union; migration; migration crisis; migration policy; migration theories