Vývoj krajského zřízení se zaměřením na Pardubický kraj - Desenský, Marek (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá veřejnou správou. V první části je uveden historický vývoj územní správy a samosprávy. V další části je podrobněji přiblížena veřejná správa v Pardubickém kraji. Cílem této bakalářské práce je přiblížit fungování územní správy a samosprávy v historickém vývoji a v současnosti.
The developement of regional system with focus on region of Pardubice
Keywords: regional self-management; regional systems; organs; country administration; Public Administration; historical progress; Územní samospráva; krajská zřízení; orgány; Státní správa; historický vývoj; veřejná správa