Informovanost laické veřejnosti o AED - Nosková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na informovanost laické veřejnosti v oblasti automatizovaných externích defibrilátorů a je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena především na charakteristiku náhlé zástavy oběhu, resuscitaci a význam defibrilace. Práce dále charakterizuje pojem defibrilátor, jeho použití, umístění a označení na veřejných prostranstvích. V neposlední řadě popisuje typy srdečních rytmů - defibrilovatelné a nedefibrilovatelné. V praktické části mé práce analyzuji úroveň povědomí neodborné veřejnosti o AED, a v neposlední řadě zjišťuji zájem respondentů o následné vzdělání v této oblasti.
Public awareness of AED
Keywords: automatizovaný externí defibrilátor; resuscitace; informovanost laické veřejnosti; automated external defibrillator; resuscitation; public awareness