Analýza alternativ v oblasti využívání obnovitelných zdrojů energií pro podnikovou praxi - Lisztwanová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obnovitelných zdrojů se zvláštním zaměřením na výrobu pelet. Je tvořena dvěma částmi. První část popisuje základní typy obnovitelných zdrojů a jejich potenciál. Druhá část zkoumá výrobní proces pelet, energetické toky s ním spojené a nákladovou stránku tohoto procesu dle použité vstupní suroviny. Obě tyto části mají přiblížit problematiku obnovitelných zdrojů s cílem představit čtenáři využívání těchto alternativních zdrojů energie.
Analysis of alternatives in the field of using renewable energy sources for a company practice
Keywords: obnovitelné zdroje; životní prostředí; pelety; paletizační linka; renewable source; environment; pellets; pellet production line