Hodnocení priorit řízení a výkonových režimů v železniční dopravě - Futera, Miloš (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou řízení provozu a zpoždění v železniční dopravě ve vztahu dopravce - manažer infrastruktury, včetně způsobu zpoplatnění obdrženého a způsobeného zpoždění. Cílem této práce je navrhnout způsob hodnocení priorit řízení železničního provozu a výkonových režimů za účelem najít optimální řešení vyhovující podmínkám definovaným v legislativě EU v oblasti železniční dopravy.
Evaluation of priority rules and performance regimes in railway traffic
Keywords: priority řízení provozu; výkonový režim; zpoždění; železniční doprava; zpoplatnění užití dopravní cesty; simulace; priority rules in traffic operation; performance regime; delay; railway traffic; infrastructure use fee; simulations