(N),C,N-chelatované sloučeniny antimonu a bismutu: syntéza, struktura a reaktivita - Vránová, Iva (Univerzita Pardubice, 2016)
Disertační práce byla zaměřena na studium přípravy a reaktivity antimonitých a bismutitých sloučenin stabilizovaných pomocí (N),C,N-chelatujících ligandů a to především na substituční reakce a možnost jejich redukce s cílem připravit organoanitmonné a bismutné sloučeniny. Následně byla studována reaktivita vybraných izolovaných organoantimonných a bismutných sloučenin s komplexy přechodných kovů (zejména karbonylovými komplexy).
(N),C,N-chelated compounds of antimony and bismuth: synthesis, structure and reactivity
Keywords: antimon; bismut; chelatujicí ligand; komplexní sloučeniny; redukce; antimony; bismuth; chelating ligand; complexes; reduction