Zpoplatnění silniční dopravy v ČR a jiných zemích - Jahn, František (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zpoplatnění silniční dopravy v ČR a jiných zemích. Jsou zde uvedeny způsoby zpoplatnění silniční dopravy, vyplývající z příslušných legislativních předpisů. Součástí práce je porovnání jednotlivých způsobů zpoplatnění v rámci Evropského dopravního systému. V práci je navrženo celoplošné zpoplatnění všech uživatelů silniční infrastruktury.
The charging of road transport in the Czech Republic and the other countries
Keywords: Road transport; charging; legislation; taxation; Charges; rates; silniční doprava; zpoplatnění; legislativa; Daně; poplatky; sazby