Webový SQL manažer - Kropáček, Filip (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem práce je vytvořit webový SQL manažer vybranou technologií, který bude provádět základní operace s databází Oracle. Teoretická část práce bude obsahovat rešerši podobných známých produktů, klíčových architektur, návrhových vzorů a technologií vhodných pro realizaci aplikace tohoto typu. V praktické části bude provedena a popsána analýza a implementace webové aplikace, která bude zajišťovat připojení ke zvolené instanci databáze, vytvářet základní databázové objekty a realizovat standardní SQL a PL/SQL příkazy. Aplikace bude implementována pomocí návrhového vzoru MVC, JEE technologií a frameworku Spring.
Online SQL manager
Keywords: SQL; PL/SQL; Framework Spring; MVC; návrhové vzory; Oracle databáze; JEE; SQL; PL/SQL; Framework Spring; MVC; design pattern; Oracle database; JEE