Gastronomie v Pardubickém kraji - Sedláčková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2016)
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu stolování, provedu analýzu jídelního lístku, chtěla bych zmínit tradiční jídla, nápoje a jejich konzumaci pro Českou Republiku.
Gastronomy in the Pardubice region
Keywords: gastronomie; jídlo; zdravá výživa; dietetika; restaurace; hosté; etiketa; stolování; jídelní lístky; tradiční jídla; gastronomy; food; healthy food; dietetics; restaurant; guests; etiquette; dining; menus; traditional dishes