Výsluhové nároky příslušníků bezpečnostních sborů - Gacková, Eva (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá výsluhovými nároky příslušníků bezpečnostních sborů. Nastiňuje jejich historický vývoj od dob první republiky až po současnost. Vymezuje legislativní rámec řešené problematiky a výsluhové nároky vybraných zemí NATO.
Retirement claims of members of security forces
Keywords: bezpečnostní sbory; výsluhové nároky; výsluhový příspěvek; odchodné; zdanění výsluh; security forces; retirement claims; service pension benefit; gulden handshake; taxation