Společně a navždy aneb partnerské vztahy v kontextu vězeňského prostředí - Jiroušková, Věra Viktorie (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou vztahů v kontextu vězeňského prostředí, tedy mezi odsouzenými a jejich partnery na svobodě z pohledu sociální antropologie. Práce je založena na kvalitativním výzkumu, který zahrnoval převážně nestrukturované rozhovory a studium odborné literatury. Cílem této diplomové práce je zjistit, proč některé ženy inklinují právě k mužům ve výkonu trestu. Proč se stejné vzorce chování opakují u různých žen, v různém věku a z různých společenských vrstev. Samotný výzkum probíhal v Pardubicích, Rapoticích a Břeclavi.
Together Forever: Partnership Relationships in the Context of Prison Environment
Keywords: vězení; vztahy; svoboda; trest; láska; prison; relationships; freedom; punishment; love