Vliv pojistných fondů na ekonomiku státu - Páclová, Zlata (Univerzita Pardubice, 2011)
V diplomové práci jsem se zabývala situací soukromého pojištění a penzijního připojištění na trhu v České republice a jejich vlivu na ekonomiku státu. V analytické části je definováno soukromé pojištění, zákon č. 42/1994 Sb., o penzijním připojištění se státním příspěvkem a jsou popsány důvody pro pojištění. Praktická část obsahuje analýzu hospodaření pojišťoven a penzijních fondů. Součástí je statistická analýza týkající se jednotlivých penzijních fondů.
The Influence of Insurance Funds to the State Economy
Keywords: sociální zabezpečení v Evropské unii; penzijní připojištění; zákon o penzijním připojištění; zákon o pojišťovnictví; penzijní fond; životní pojištění; social security in the European Union; supplementary pension insurance; Supplementary Pension Insurance Act; Insurance Act; pension funds; life insurance