Metodika výuky organické chemie, biochemie a chemie současné společnosti na střední rodinné škole na základě studia cizojazyčné učebnice - Koníčková, Jana (Univerzita Pardubice, 1996)
Vodítkem práce byla cizojazyčná učebnice chemie od Dr. Edith Schenkové. Autorka se snažila metodicky rozpracovat určitou část chemie tak, aby byla vhodná k výuce na střední rodinné škole. Zaměřila se na oblasti, se kterými se žáci mohou setkat v praxi.
Keywords: pedagogika; chemie; organická chemie; učebnice