Nakládání s TKO v České Republice a Rakousku - Černíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
V bakalářské práci se zabývám problematikou odpadového hospodářství. V první kapitole jsem se zaměřila především na formulaci nových nástrojů politiky ochrany životního prostředí jako jsou tzv. obchodovatelná povolení. V druhé kapitole jsem se zaměřila na obecné popsání odpadového hospodářství v České republice. Kapitola třetí popisuje management odpadového hospodářství na úrovni hlavního města Prahy. Ve čtvrté a páté kapitole se zabývám obecným popsáním odpadového hospodářství v Rakousku a konkrétními podmínkami a způsoby nakládání s komunálním odpadem v hlavním městě Rakouska Vídni. V poslední šesté části nastiňuji předpokládaný vývoj odpadového hospodářství v porovnání České republiky a Rakouska.
Solid municipal waste treatment in the Czech Republic and in Austria
Keywords: komunální odpad; Odpadové hospodářství; Praha; Vídeň; Česká Republika; Rakousko