Specifika práce s dětmi s poruchami autistického spektra pohledem sociálních pracovníků - Petrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá specifiky práce s dětmi s poruchami autistického spektra. Věnuje se primárně pohledu sociálních pracovníků na danou problematiku a jejich zkušenostem s ní. Pracuje s pojmy jako konstrukce normality nebo teorie rolí. Práce vychází z výsledků terénního výzkumu, který byl prováděn v Rodinném Integračním Centru z.s. sídlícímu v Pardubicích. Hlavními výzkumnými metodami byly polostrukturované rozhovory a zúčastněné pozorování.
Social Workers' Perspectives on Working with Children with Autism Spectrum Disorders
Keywords: poruchy autistického spektra; sociální práce; děti; konstrukce normality; autismus; Aspergerův syndrom; autism spektrum disorders; social work; children; construction of normality; autism; Asperger's syndrome