Evropská ústava a zájmy ČR - Tůmová, Alena (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce pojednává o východiskách evropské ústavy, o návrhu evropské ústavy v kontextu s právním řádem ČR. Charakterizuje právní aspekty českého školství v souvislosti s evropskými ústavními změnami.
The European constitution and the interests of the Czech republic
Keywords: právní řád; Česká Republika; Evropská Unie; evropská ústava; Vzdělávání; školství