Využití jednotlivých metod měření v terapii akutního selhání cirkulace - Spilka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na monitoraci hemodynamických parametrů v terapii akutního selhání cirkulace a přístrojů k tomu používaných. Teoretická část popisuje stavbu srdce a jeho oddílů, vysvětlení pojmu akutní selhání cirkulace a jeho stavy, monitorace hemodynamiky a jeho základní měřené hodnoty, metody měření hemodynamiky a typy přístrojů, které se k tomuto měření využívají. Výzkumná část zahrnuje anonymní dotazníkové šetření znalostí různého všeobecného personálu, které jsou shrnuty v tabulce a grafech. Šetření probíhalo na odděleních intenzivní péče, anesteziologicko-resuscitačních aj.
Using different methods of measurement in the treatment of acute circulatory failure
Keywords: monitoring; hemodynamika; akutní selhání cirkulace; monitorované parametry; přístrojová technika; intenzivní péče; monitoring; hemodynamics; acute circulatory failure; parameters of monitoring; instrumentation; intensive care