Hodnocení kvalitu RepRap 3D tiskárny - Čapek, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality tisků zhotovených na RepRap 3D tiskárnách založených na metodě tisku FDM. Teoretická část shrnuje základní principy a přehled metod 3D tisku s důrazem na metodu FDM a zde používané materiály. Dále popisuje parametry použité k hodnocení kvality tištěné produkce. Experimentální část se zabývá hodnocením výtisků zhotovených na 3D tiskárnách Prusa i3 a Rebel II. V této práci jsou navrženy a vytištěny zkušebních výtisky a následně provedeno hodnocení se zaměřením na pevnost, rozměrovou přesnost a kvalitu povrchu.
Assessment of the quality of printed on RepRap 3D printer
Keywords: 3D tisk; Rep Rap; mechanické zkoušky; rozměrová přesnost; drsnost povrchu; 3D print; mechanical tests; dimensional accuracy; surface roughness