Zabezpečení dopravní obslužnosti v oblasti Krkonoš - Šverma, Jakub (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce navrhuje způsob zabezpečení dopravní obslužnosti v oblasti Krkonoš. Vedle zhodnocení současného stavu je zde navržen model integrovaného dopravního systému a jeho aplikace pro oblast Krkonoš. Navržený model je založen na vzájemné spolupráci veřejné autobusové dopravy a osobní železniční dopravy. V závěru práce je vypracováno vyhodnocení návrhu s přihlédnutím na ekonomická a ekologická kriteria.
Keywords: Dopravní obslužnost; Krkonoše