Analýza vlivu nulové tlumivky na napěťové a proudové poměry dvanáctipulzního trakčního usměrňovače - Výborný, Daniel (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá porovnáním schémat paralelního dvanáctipulzního usměrňovače z pohledu elektromagnetické kompatibility. Je zde porovnání frekvenčních spekter sekundárního vinutí transformátoru, závislost úhlu komutace na zátěži a efektivních hodnot celkového proudu usměrňovače.
Analysis influence zero reactor on voltage and current conditions twelve-pulse traction rectifier
Keywords: trakční usměrňovače; elektromagnetická kompatibilita; Fourierova analýza; transformátory