Systémy pro inline hodnocení kvality ofsetového tisku - Holeščáková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá inline systémy pro hodnocení kvality ofsetového tisku, jejichž zavádění odráží rostoucí automatizaci. V této práci je stručně popsán jeho princip, a především hodnocení jeho kvality. Inline systémy jsou systémy instalované přímo do tiskových strojů, takže umožňují plně automatizovaný proces hodnocení a regulace kvality tisku. Experimentální část byla provedena ve firmě Model Obaly, a.s., v závodě v Hostinném. Cílem práce bylo porovnání dvou inline systémů instalovaných v této tiskárně. Po diskusi výsledků je vyhodnoceno, který ze systémů je pro firmu Model Obaly, a.s., výhodnější a dále jsou doporučeny další postupy pro konečné rozhodnutí.
Systems for inline evaluation of offset printing quality
Keywords: Inline systém; ofsetový tisk; řízení kvality tisku; LithoFlash Inline; QualiTronic ColorControl; Inline system; offset printing; printing quality control; LithoFlash Inline; QualiTronic ColorControl