Optimalizace výlukové činnosti na tratích provozovaných Českými drahami, a.s. - Imramovská, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2007)
V této bakalářské práci je řešena problematika výlukové činnosti na tratích provozovaných Českými drahami, a.s.. Práce je zaměřena na současný stav činností jako je financování, plánování a uskutečňování souvisejících s výlukami. Obsahuje návrh na optimalizaci výlukové činnosti s ohledem na vznik „Oživené dopravní cesty“, z čehož vyplývá, že vlastník železniční dopravní cesty je zároveň provozovatelem dráhy, a s tím související návrh na změnu legislativy. Dále obsahuje návrh na změnu způsobu financování rekonstrukce a rozvoje železniční infrastruktury. Bakalářská práce se snaží navrhnout základní způsoby řešení, které by vedly ke zlepšení současného stavu.
Optimalization of the track lockout activities on lines operated by Czech railways, stock company
Keywords: železniční infrastruktura; legislativa; výlukové činnosti; předpisy; financování