Působení hry a hudby na žáka se selektivním mutismem - Jarolímková, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Závěrečná práce se zabývá problematikou poruchy řeči, která se nazývá elektivní mutismus. V teoretické části popisuje elektivní mutismus, jeho příčiny nebo jak pracovat s dětmi, u kterých se tato porucha objeví. Dále je uveden příklad elektivního mutismu u konkrétní žákyně. Na to navazují metody výuky, které mají za cíl zapojit děti s touto poruchou řeči co nejpřirozeněji do školních aktivit za pomoci her a hudby.
Keywords: elektivní mutismus; výchova; rodina; škola; reedukace řeči; hra; hudba