Studium sorpce vybraných kationtů chelatačním ionexem IONTOSORB ARZENAZO - Danihelková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá studiem vlastností iontoměniče na bázi celulózy "Arzenazo" (produkt firmy Iontosorb). Bylo sledováno množství adsorbovaných kovových iontů (Cd2+, Pb2+, Ni2+) v závislosti na pH při konstantní iontové síle a v závislosti na iontové síle a čase při konstantním pH.
Study of sorption of chosen cations by chelating ion exchange resin IONTOSORB ARZENAZO
Keywords: chelating ion exchanger; celulose-based ion exchanger; sorption cations; chelatační iontoměniče; iontoměniče na bázi celulózy; sorpce kationtů