Návrh základních parametrů lehké regionální železniční jednotky pro osobní dopravu s důrazem na trakční pohon - Kořínek, Luděk (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá problematikou pohonů zadané tříčlánkové motorové jednotky pro regionální osobní dopravu.
Keywords: železniční doprava; trakční pohon; vozidla; elektrické pohony