Konstrukční lehké betony s důrazem na použitý druh kameniva - Lyer, Matěj (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je věnována výrobě, zpracování a zkoušení lehkých betonů se zaměřením na vliv použitého druhu lehkého kameniva na vlastnosti betonu v čerstvém i ztvrdlém stavu. Porovnává se zde vliv kameniva Rugen a kameniva Agloporit. Práce shrnuje dosavadní poznatky vztahující se k lehkým betonům a trvanlivosti betonu, zejména požární odolnosti betonu. V druhé části práce obsahuje návrh receptury, výrobu a zkoušení lehkého betonu. Zkoušení bylo dále zaměřeno na autorem zvolenou zkoušku požární odolnosti.
Constructional lightweight concrete with an emphasis on the types of used aggregates
Keywords: lehký beton; lehké kamenivo; trvanlivost betonu; požární odolnost betonu; experimentální analýza; lightweight concrete; lightweight aggregates; durability od concrete; fire resistance of concrete; experimental analysis