William Saroyan: American Armenian or Armenian American? - Burda, Jan (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá vlivem arménského a amerického prostředí na tvorbu Williama Saroyana. Především zkoumá kulturní kořeny, ze kterých Saroyan pocházel a také si všímá jeho specifického rodinného prostředí. Ústředním tématem je spisovatelova bikulturnost.
William Saroyan: Americký Armén nebo arménský Američan?
Keywords: Saroyan, William; americká literatura; arménská literatura; národní identita