Finanční zdraví společnosti SÚS Královéhradeckého kraje a.s. - Smočková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2011)
Obsahem této diplomové práce je zpracovaná finanční analýza společnosti SÚS Královéhradeckého kraje a.s. První dvě kapitoly naplňuje teoretická úroveň, kde je popsán význam finanční analýzy a charakteristika postupů a metod pro její zpracování. V následujících kapitolách jsou odborné postupy a metodiky aplikovány na skutečné hodnoty společnosti, vykazující za období 2008 až 2010. Na základě takto získaných výsledků je provedeno zhodnocení finančního zdraví společnosti a závěrem navrhnutá možná opatření na zlepšení situace.
Financial health of company SÚS Královéhradeckého kraje a.s.
Keywords: finanční analýza; rozvahy; výkazy zisků a ztráty; peněžní toky; poměrové ukazatele; bankrotní modely; bonitní modely; SÚS Královéhradeckého kraje a.s; financial analysis; balance sheet budgets; income statement; cash flow; ratio indicators; bankruptcy models; credibility models