Transformace bytového vlastnictví - Horníček, Milan (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce se zabývá bytovým vlastnictvím na našem území a jeho změnami, které nastaly po listopadu 1989. Pozornost je věnována především první platné právní úpravě bytového vlastnictví- zákonu č. 52/1966 Sb.Tento zákon je porovnáván se současnou platnou právní úpravou- v zákonu č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé spoluvlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony.
Transformation of housing ownership
Keywords: byty; bytové hospodářství; nebytové prostory; vlastnictví; domy; zákony