Život s hemofilií - Zezulková, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku života nemocných s hemofilií. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část práce se zabývá fyziologií srážení krve, definicí hemofilie, příznaky onemocnění, její diagnostikou, terapií a komplikacemi léčby. Výzkumná část popisuje výzkum metodou anonymního dotazníkového šetření u nemocných s touto chorobou. Výsledky jsou zpracovány v programu Excel 2013. Součástí práce je informační leták pro osoby trpící hemofilií.
Life with haemophilia
Keywords: hemofilie; hematologie; srážení krve; psychosociální problémy; hemophilia; hematology; blood coagulation; psychosocial problems