Zobrazení prostoru v dílech Josefa Váchala - Kroupa, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce analyzuje a interpretuje tři literární díla Josefa Váchala. Zaměřuje se na zobrazení prostoru v dílech Krvavý román , Malíř na frontě a Šumava umírající a romantická . Pokouší se o zasazení Josefa Váchala do historického kontex tu doby. V neposlední řadě interpretuje vybraná díla Josefa Váchala s ohledem na zaměření na prostor.
Image of Space in the Literary Works of Josef Váchal
Keywords: Váchal, Josef; literární díla; prostor; literary works; space