Změny v partnerských vztazích v souvislosti s pobytem na pardubických kolejích - Krátká, Marta (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem této práce je zobrazit změny v partnerských vztazích studentů v souvislosti s pobytem na pardubických kolejích. Autorka se nejprve věnuje genetickým základům partnerského chování a genderovým rozdílům, poté popisuje partnerský vztah z hlediska výběru partnera a fází, kterými vztah prochází. Dále stručně popisuje současné modely partnerského chování, vztah na dálku, žárlivost, nevěru a rozchod. Součástí práce je také empirický výzkum.
The Changes of Partnerships at Halls of Residence in Pardubice
Keywords: partnerské vztahy; genetika; Gender; žárlivost; nevěra; rozchody; partnerships; genetics; Gender; jealousy; infidelity; separation