Maritální strategie afghánských imigrantů ve Velké Británii - Hofrová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá problémem výběru partnera afghánských imigrantů ve Velké Británii. Pro přiblížení problému se budu snažit nastínit důvody emigrace z Afghánistánu a pozdější dopad kulturních tradic na jednotlivce a vliv asimilace a integrace do evropského prostředí. Také se budu zabývat genderovými rolemi a rozdílnými požadavky, které jsou kladeny zvlášť na Evropanky a zvlášť na Afghánky. Blíže také rozeberu práva a povinnosti mužů a žen v manželském svazku a problematiku rozvodů. Budu se snažit naznačit myšlenkový posun vnímání partnerství a sňatku před a po jeho uskutečnění.
Marital strategy of Afghan immigrants in Great Britain
Keywords: imigrace; Integrace; asimilace; Gender; Velká Británie; Afghánistán; assimilation; Integration; immigration; Great Britain