Vývoj systémů řízení všech čtyř kol - Němec, Jan; Jilek, Petr (My University, 2020)
Příspěvek se zabývá rešerší v současné době velmi prosazovaným systémem řízení všech čtyř kol u silničních vozidel, a to zejména u osobních vozidel. Shrnuje historický vývoj jednotlivých systémů a popisuje jejich výhody a nevýhody ztechnického pohledu na konstrukční celek. Zaměřuje se i na systémy používané vsoučasných automobilech, které jsou stále velice ojediněle zabudované do nově vyráběnýchvozidel
Development of all four-wheel steering systems
Keywords: řízení všemi koly; 4WS; mechanické řízení; převodka řízení; elektrohydraulické řízení; elektromechanické řízení; řídicí jednotka; elektromotor; all wheel steering; four wheel steering; mechanical steering; steering gear; electrohydraulic steering; electromechanical steering; electronic control unit; electromotor