Akutní péče u akutního infarktu myokardu - Matuch, Samuel (Univerzita Pardubice, 2022)
Ve své bakalářské práci se zabývám akutní péčí u pacientů s infarktem myokardu. Tato práce se skládá z dvou základních částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zaměřuje na anatomii a fyziologii srdce, převodní systém srdeční, akutní péči o pacienta jak v přednemocniční, tak v nemocniční péči a komplikací po akutním infarktu myokardu. Praktická část je zaměřená na strukturovaný dotazník, který byl směřován nelékařskému zdravotnickému personálu na odborných pracovištích. Výsledky byly použity k analýze vědomostí respondentů.
Acute care in acute myocardial infarction
Keywords: akutní infarkt myokardu; akutní péče; anatomie a fyziologie srdce; léčba v nemocniční fázi; léčba v přednemocniční fázi; koronarografie; dotazník; acute myocardial infarction; acute care; anatomy and physiology of the heart; treatment in the hospital phase; treatment in the prehospital phase; coronarography; questionnaire