Hodnocení výkonnosti podniku ZVU Kovárna a. s. - Buroňová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením výkonnosti společnosti ZVU Kovárna a. s. Teoretická část obsahuje východiska pro pojetí konkurenceschopnosti a výkonnosti a vymezuje přístupy k měření výkonnosti. Praktická část zahrnuje stručnou charakteristiku společnosti a aplikaci vybraných metod pro zhodnocení výkonnosti. Na základě výsledků aplikovaných metod jsou uvedeny návrhy a doporučení vedoucí ke zvýšení výkonnosti.
Evaluation of the Efficiency of the Company ZVU Kovárna a. s.
Keywords: konkurenceschopnost; výkonnost; finanční analýza; bonitní a bankrotní modely; ekonomická přidaná hodnota; benchmarking; competitiveness; efficiency; financial analysis; creditworthy and bankruptcy models; economic value addend; benchmarking