Paliativní péče na anesteziologicko-resuscitačním oddělení - Beranová, Eva (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přechodu z akutní (kurativní) péče na péči paliativní na oddělení ARO. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem a kdy dochází ke změně léčby a jak tato změna ovlivňuje poskytovanou péči ze strany zdravotnického personálu. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se snaží přiblížit, jaké jsou rozdíly v podávání kurativní a paliativní péče a jaká jsou kritéria pro změnu léčby. Výzkumná část je kvalitativní výzkum, při němž byla získána data od respondentů se zkušenostmi z akutní i paliativní péče. Bakalářská práce poukazuje na složitou a mnohdy psychicky náročnou problematiku přechodu k paliativní péči z pohledu sestry.
Palliative care in the anesthesiology and resuscitation department
Keywords: akutní péče; nepokračování péče; nezahájení péče; paliativní péče; priority v péči; acute care; paliative care; withholding therapy; withdrawing therapy; priorities in care