Vliv předporodních kurzů na znalost rodičů v oblasti kardiopulmonální resuscitace novorozence a kojence - Gregorová, Bára (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá vlivem předporodních kurzů na znalost rodičů v oblasti kardiopulmonální resuscitace novorozence a kojence. Teoretická část je věnována rozdělení novorozeneckého a kojeneckého období, představení několika vybraných akutních stavů vyžadujících základní neodkladnou resuscitaci. V teoretické části je také nastíněna problematika předporodních kurzů, jejich metodika, náplň a role porodních asistentek v rámci prenatální přípravy. Průzkumná část je věnována zjištění vlivu absolvovaných předporodních kurzů na znalosti z oblasti kardiopulmonální resuscitace novorozence a kojence.
The impact of prenatal classes on parents' knowledge of cardiopulmonary resuscitation of newborns and infants
Keywords: akutní stavy; kojenci; novorozenci; prenatální příprava; předporodní kurzy; resuscitace; základní neodkladná resuscitace; acute conditions; basic life support; infants; newborns; prenatal classes; prenatal preparation; resuscitation