Katetrizace močového měchýře v přednemocniční péči - Synek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2024)
Tématem práce je katetrizace močového měchýře v přednemocniční péči. Teoretická část obsahuje anatomii močových cest, kompetence zdravotnických pracovníků ke katetrizaci, správný postup, rozdíly mezi jednorázovým a permanentním cévkováním a specifika pro přednemocniční péči. Součástí této práce je také výzkumná (praktická) část, která se zabývá znalostmi a zkušenostmi studentů zdravotnického záchranářství ohledně katetrizace močového měchýře.
Bladder catheterization in prehospital care
Keywords: cévkování; močový katétr; přednemocniční péče; zdravotnický záchranář; student; catheterization; urinary catheter; prehospital care; paramedic; student