Využití sociálního inženýrství pro zabezpečení podnikové infrastruktury - Hurtová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce popisuje principy a techniky sociálního inženýrství. Zobrazuje reálnou aplikaci metod sociálního inženýrství a také možnosti následného zneužití získaných informací. Práce přináší aplikaci pro validaci hesel uživatele, pomocí které si každý uživatel může ověřit své používané heslo oproti údajům získatelným metodami sociálního inženýrství.
The Usage of Social Engineering for Secure Enterprise Infrastructure
Keywords: sociální; inženýrství; hesla; Facebook; Twitter; LinkedIn; Google+; Foursquare; Swarm; inženýr; social; engineering; passwords; engineer