Voltametrické stanovení methiocarbu - Polzerová, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce byla zaměřena na vývoj metody stanovení methiocarbu pomocí DP voltametrie. Pro stanovení byla použita borem dopovaná diamantová indikační elektroda, referentní argentchloridová elektroda a platinová pomocná elektroda. Stanovení lze provést v kyselém prostředí 0,1 mol.l-1 kyseliny sírové za přítomnosti methanolu. Pík methiocarbu se nachází v rozsahu potenciálů od +1100 mV do +1800 mV v závislosti na množství methanolu v základním elektrolytu. Mez stanovitelnosti je 0,28 mg/l MTC. Vypracovaná metoda byla aplikována na 2 praktických vzorcích. Prvním z nich byl methanolický roztok připravený rozpuštěním přípravku Mesurol v methanolu. Druhým vzorkem byla suspenze Mesurolu v rybniční vodě.
Voltammetric determination of methiocarb
Keywords: Methiocarb; Mesurol; voltametrie; analýza; Methiocarb; Mesurol; voltammetry; analysis