Fúze firem - důvody a přínosy pro AGROFERT HOLDING, a.s. - Kohoutová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2005)
V práci se zabývám problematikou fúzí firem. Rozebírám současný stav fúzí v ČR a ve světě. Popisuji typy a motivy fúzí, formy spojení podniků, platební instrumenty při fúzích, taktiky fúzí, analýzu a oceňení cílové firmy. Rozebírám konkrétní fúzi mezi společnostmi AGROFERT HOLDING, a.s. a AGFTRADING, a.s. Provádím analýzu fúze a formuji doporučení pro úspěšné fúze.
Fusion of companies - reasons and benefits for AGROFERT HOLDING, a.s.
Keywords: fúze; firemní systémy; hospodářská soutěž; oceňování firmy