Ladění motorů jednostopých vozidel - Němec, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována ladění motoru jednostopých vozidel na válcové zkušebně, s cílem zvýšit výkon motoru pomocí změny komponent sání a výfuku, řídící jednotky, potažmo předstihu a palivové mapy. Zaobírá se možnými motocyklovými druhy zapalování, vývojem vstřikování, ale především poukazuje na technické možnosti zvýšení výkonu. Závěrem práce je grafický výsledek změny výkonu a krouticího momentu motoru.
Engine tuning of one-track vehicles
Keywords: výkon; předstih; zapalování; řídící jednotka; vstřikování; performance; advanced timing; ignition; electronic control unit; ECU; jetting