Aplikace auditu ve veřejném sektoru ČR - Sabolová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá auditem ve veřejném sektoru a jeho vazbami na problematiku efektivnosti. Charakterizuje audit a definuje jeho dvě podoby, které se ve veřejném sektoru aplikují: interní audit a finanční audit jako forma externího auditu. Práce dále vymezuje obsah a význam pojmu interní a finanční audit ve veřejné správě (specifickou modifikací finančního uditu je zde přezkoumání hospodaření) v současných podmínkách vývoje. Následně specifikuje role těchto auditů jako nástrojů řízení efektivnosti ve veřejném sektoru. Závěrem provádí a vyhodnocuje analýzu aplikace a způsobu realizace těchto auditů na úrovni vyšších územně samosprávných celků v ČR.
Audit aplication in the czech public sector
Keywords: interní audit; finanční audit; finanční kontrola; přezkoumání hospodaření; veřejný sektor; kraje; Efektivnost