Zadluženost obcí a zhodnocení nástrojů určených pro její řešení - Burianová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce s názvem "Zadluženost obcí a zhodnocení nástrojů určených pro její řešení" je zaměřena na současný problém zadlužování obcí. V úvodní části se seznámíme s charakteristikou obce, příjmy a výdaji obecního rozpočtu a možnou regulací obecního dluhu. V závěru je pozornost zaměřena na analýzu vybraných obcí. Tato analýza je provedena pomocí ukazatele celkového dluhu na jednoho obyvatele a v současné době používaného monitoringu dluhu obcí SIMU.
Municipal Debt and Assessment of Tools Designed for their Solution.
Keywords: obce; rozpočet; příjmy; výdaje; hospodaření obce; zadluženost; regulace dluhu; municipalities; budget; revenue; expenses; financial management of municipalities; indebtedness; regulation of debt